22.06.2017

Президент Енергоатома закликав студентів до відвертого діалогу про майбутнє атомної генерації

Атомна енергетика має колосальні переваги, але ми завжди готові відверто обговорювати недоліки нашої галузі та проблеми, з якими стикається атомна генерація України. Про це президент НАЕК «Енергоатом» Юрій Недашковський зокрема сказав, звертаючись до студентів вищих навчальних закладів України, які брали участь в освітньому проекті «Весняна школа НАЕК «Енергоатом» - 2017». Урочисте закриття цьогорічної частини проекту відбулось 16 червня у приміщенні центрального офісу Компанії.

Юрій Недашковський відзначив, що перед атомною енергетикою постають серйозні виклики, але водночас з’являються і нові можливості для подальшого безпечного розвитку галузі. «Коли ми 3 роки тому започатковували «Весняну школу Енергоатома», ми інструктували наших лекторів, представників Компанії, про те, що вони не повинні нав’язувати вам якимось чином свою позицію, вони повинні дати достатньо інформації для того, щоб ви змогли самі зробити необхідні висновки та сформувати свою особисту думку стосовно атомної генерації», - підкреслив керівник Компанії.

Юрій Недашковський висловив студентам щиру подяку за небайдужість до такої чутливої теми, як атомна енергетика. «Тільки небайдужі люди рухають цей світ до прогресу. Я бажаю вам успішного завершення навчального курсу, здати іспити, а найголовніше – визначитися зі своїм життєвим шляхом, йти впевнено по життю і розбудовувати нашу країну», - додав президент Енергоатома.

Від студентської молоді на зустрічі виступила Оксана Кухоцька, студентка теплоенергетичного факультету НТУУ «КПІ», яка подякувала керівництву Енергоатома за можливість отримати всебічну та неупереджену інформацію стосовно поточного стану та перспектив української атомної енергетики. «Кому як не нам, молодому сучасному поколінню, вирішувати проблеми, які постають перед країною. Саме тому хочеться побажати молоді не тільки брати активну участь у таких проектах, а й бути їх ініціаторами. Сподіваюсь, що учасники проекту розповсюджуватимуть здобуті знання серед українського суспільства, стануть неупередженим джерелом інформації для громадськості, адже без її схвалення не можливий розвиток і процвітання атомної енергетики», - переконана Оксана Кухоцька.

Довідка. Весняна школа «НАЕК «Енергоатом» – освітній проект, який надає студентам та молодим спеціалістам можливість ознайомитися з атомною енергетикою від провідних експертів та професіоналів галузі. Участь у цьогорічній Весняній школі взяли 83 студенти технічних і нетехнічних спеціальностей профільних ВНЗ України – НТУУ «КПІ ім. І. Сікорського», КНУ ім. Т. Шевченка, Національного Авіаційного Університету, НТУ «ХПІ», КНЕУ ім. В. Гетьмана та інших – а також представників наукових установ і громадських організацій. Впродовж 12 лекцій та інших заходів освітньої програми учасники мали нагоду поспілкуватись з представниками установ і організацій атомно-промислового комплексу України – НАЕК «Енергоатом», Хмельницької АЕС, ДНТЦ ЯРБ, Держатомрегулювання, ДСП Чорнобильська АЕС та Асоціації УЯФ.

Сринька довіри